Afval en milieu in Antwerpen

  • Innovatieve technieken
  • Duurzame oplossingen
  • Hergebruiken van energie

Een goede balans tussen afval en milieu is belangrijk in een stad als Antwerpen. Bij ISVAG werken we hier graag aan mee. Op basis van innovatieve technieken en duurzame oplossingen weten wij afval te verwerken, waarmee wij  nieuwe en groene stroom produceren. Een enkele afvalzak met niet-recycleerbaar, brandbaar huishoudelijk afval is voldoende om een gezin voor anderhalve dag van stroom te voorzien. De grote hoeveelheid afval die wij achterlaten, verwerken wij tot milieuvriendelijke stroom in onze energiecentrale te Antwerpen.

Wilt u een rondleiding?

Plan nu snel uw bezoek!

Het verwerken van afval zorgt voor een beter milieu bij ons bedrijf in Antwerpen

Ons beproefde proces betekent een wezenlijk verschil op vlak van afvalbeheer. Van het wegen en verwerken van het afval tot het leveren van groene stroom, wij  zorgen ervoor dat een beter milieu altijd de prioriteit is bij ons bedrijf in Antwerpen. Met het verwerken van 140.000 ton afval per jaar wekt onze centrale reeds elektriciteit voor 25.000 gezinnen op. De nieuwe aankomende energiecentrale zal dit aantal opdrijven naar 35.000 gezinnen. Tevens leveren we de vrijgekomen warmte aan een netwerk van omliggende bedrijven. Zo weten we elke vorm van vrijgekomen energie te benutten.

Een bedrijf voor de toekomst

Als lid van BW2E (Belgian Waste-to-Energy) is het onze missie om energie terug te winnen uit huishoudelijk restafval. Jaarlijks weten we 2.78 miljoen ton afval te verwerken tot groene energie en materialen. Hierbij delen we graag onze kennis en ervaring over onze werkprocessen op vlak van afval en milieu in Antwerpen. Zo recupereren we op de meest doeltreffende manier onze grondstoffen en bouwen we verder aan een circulaire economie.

Dankzij het warmtenet neemt de nieuwe installatie in een directe straal van 1,5 km acht keer de eigen emissies voor NOx weg!

- Universiteit Antwerpen